"Човек који не чита добре књиге нема никакве предности над човеком који их уопште не зна читати" - Марк Твен

"Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет" - Нелсон Мандела

"Образовање, то је оно што остаје након што заборавите све што сте научили у школи" - Алберт Ајнштајн

Галерија

Свети Сава

Школска слава Савиндан

Дана, 27.1.2023. је у ОШ “Мајур” у Мајуру у присуству ученика, родитеља, наставника, домаћина Александра Сузића, Мирослава Глигорића и многобројних званица, испричано једно поглавље из живота Светог Саве. Прослава је почела освештавањем славског колача од стране јереја Младена Шобота. Хор, предвођен професорком музичке културе Маријом Марковић, извео је Химну Светом Сави и Милешевку, а затим се присутнима обратио директор школе Живан Макевић истичући значај и величину светитеља чије се име слави 27. јануара, осврнувши се на култ Светог Саве код нашег народа који је веома развијен. Директор школе се захвалио домаћинима Александру Сузићу и Мирославу Глигорићу, поменувши све домаћине слава од постанка школе, а потом је доделио награде ученицима поводом светосавског и божићног конкурса. Да је лик и дело Светога Саве непролазна вредност српске културе, традиције, историје, посвећености, самосталне Српске православне цркве и државности уверили смо се гледајући представу “Да не беше, не би било”, коју су извели ученици VIII, VII и II разреда. Уследио је сплет игара из Србије од стране АНИ “Хајдук Станко”, а потом свечани ручак. Координатор Јасмина Јанић, режисери: Весна Авдаловић, Данијела Марковић, сценографија Душан Јоцић, музика Ненад Богдановић, хор Марија Марковић.

Новогодишња приредба

Месна заједница Мајур традиционално поделила пакетиће ђацима првацима.

Новогодишњу приредбу можете погледати овде

Зимска школица у ЦСУ

Европски дан језика

Сваке године 26. септембра у свим крајевима Европе одржава се Европски дан језика којим се слави језичка разноликост нашег континента и подстиче учење страних језика . Тим поводом су наставнице Јована Димић и Светлана Милутиновић са својим ученицима у Штитару организовале низ активности у недељи 26 - 30.септембра 2022. године на часовима енглеског и француског језика. Са жељом да својим ученицима скренемо пажњу на потребу учења страних језика како би се у већој мери цениле вредности различитих култура, као и на неговање језичке културе матерњег језика, разговарано је о значају познавања страних језика, језичким недоумицама и занимљивостима и направљени су пригодни панои у учионицама.

Додела награда ученицима

У уторак, 24. маја 2022. године у свечаној сали наше школе додељене су награде ученицима који су остварили запажене резултате на бројним такмичењима. Програм који су припремили ученици уз помоћ наставнице српског језика и књижевности Слађане Поповић можете погледати овде

ДАН ШКОЛЕ

Шаљивом представом назива „Стиже екстерна” коју су припремили ученици заједно са наставницама Јованом Димић, Светланом Милутиновић и Маријом Павловић обележена је 135 година постојања основне школе „Мајур” из тог места. Поред ове, у претходним данима организован је и низ других активности-промоција „Ђачког кутка” школских новина које излазе већ 19 година, спортски сусрети у одбојци и фудбалу, а додељене су и награде ученицима који су постигли запажене резултате на бројним такмичењима.

Погледајте представу

Лилипутанска свадба

У свечаној сали ОШ „Мајур” у Мајуру ученици трећег разреда, заједно са својим учитељицама Србијанком Митровић и Данијелом Марковић, припремили су приредбу за децу вртића „Сунцокрет”, родитеље и ученике наше школе. Приредбу под називом „Лилипутанска свадба” можете погледати овде

Осми март - Дан жена

Ученици другог разреда, заједно са својим учитељицама Весном Авдаловић, Миленом Марковић и Јагодом Радуловић, припремили су програм поводом обележавања празника Дан жена.

Приредбу можете погледати овде

Школска слава Свети Сава

У четвртак, 27.1.2022. године, ОШ „Мајур” је традиционално, уз пригодан програм и поштовање епидемиолошких мера, прославила Савиндан, школску славу, празник посвећен утемељитељу православља и просветитељу Светом Сави.

Пре почетка свечане приредбе, обављен је славски обред уз ломљење славског колача.

Свечани програм је отпочео химном Светом Сави. Уследила је приредба под називом „Он је свети – свето му је дело” коју су извели ученици 42 и 43 разреда. Глумци су излазили на сцену и блистали својом глумом, што је малобројна публика пропратила осмехом и аплаузом. Ученици су извели драмски комад „Четворе очи”. Била је ово лепа, топла и свечана прослава, управо онаква какву светосавље и заслужује.

Координатор приредбе је учитељица Биљана Марић са сарадницима: учитељицом Весном Живановић, учитељицом Јагодом Станић, вероучитељем Ненадом Богдановићем, наставником ликовне културе Душаном Јоцићем и наставником информатике Павлица Зораном.

Поводом Савиндана организован је литерарни конкурс на тему „Зашто је школовање важно за моју будућност”. Директор школе Живан Макевић уручио је књиге награђеним ученицима: Јелени Перановић 84, Борки Вучковић 82 и Јовани Мрђеновић 83, и похвалнице: Филипу Јовановићу 81, Ивони Давидовић 82, Ањи Аћимовић 83 и Наташи Пајић 74.

Снимак школске приредбе можете погледати на линку https://www.youtube.com/watch?v=BcvLHfxv-t0

Пакетићи за ђаке прваке

Месна заједница Мајур традиционално поделила пакетиће ђацима првацима

Пријем првака...

Посета министра просвете

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије посетио Основну школу "Мајур" у Мајуру где се тренутно реализују радови на надоградњи и реконструкцији школске зграде и изградњи фискултурне сале. Поред министра посети су присуствовали помоћник министра др Александар Пајић, руководилац Школске управе Ваљево др Зорица Јоцић, чланови кабинета министра, представници МЗ Мајур...

Разлог посете поред реконструкције и изградње је и да се види спремност ученика и наставника кроз све фазе наставног процеса: припреме за оцењивање, реализација припремне наставе и мале матуре...

Дечје стваралаштво

Инспирисање ученика је саставни део осигуравања њиховог успеха и подстицање да испуне свој потенцијал и та мотивација готово увек остаје уз њих, а доказ за то је учешће на такмичењима и у доба короне. 

На 12. Међународном фестивалу дечјег стваралаштва „На крилима детињства“, Јован Татишић, ученик 32, освојио је 2. место у категорији стиховања на тему „У скровишту снова”. Софија Ранковић, ученица 32, освојила је 1. место у категорији сликарење на тему „Насликајмо снове”.

Честитамо!

У СКРОВИШТУ СНОВА

 

Понекад успем скрити се од маме,

у свој малени кутак без таме,

понекад успем побећи тамо и од тате,

јер ако ме нађу, има да ме врате.

 

Ја то просто не желим!

Своје царство нећу да делим!

Ту ми је лепо, уз маштања нова,

тамо воде путеви из мојих снова.

 

Тамо сам цар, цар дечје планете

и најбоље сам на свету дете!

 

Сваког дана могу бити

нека личност нова,

јер је најлепша машта

у мом скровишту снова.

 

Довољно је само да пуцнем прсте,

и ја сам уметник било које врсте!

Довољно ће бити само да зажелим,

а онда могу и на острво да се селим!

 

Јован Татишић

Пакетићи за ђаке прваке

Месна заједница Мајур обрадовала је ђаке прваке пакетићима. А био је ту и Деда Мраз...

Спортски дан

Спортски дан 2018-те године у школском дворишту Основне школе "Мајур".

Вече језика

Дан школе 2018