"Човек који не чита добре књиге нема никакве предности над човеком који их уопште не зна читати" - Марк Твен

"Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет" - Нелсон Мандела

"Образовање, то је оно што остаје након што заборавите све што сте научили у школи" - Алберт Ајнштајн

Библиотека

 

Добродошли!

Ово је наш мали свет у који побегнемо када нам је тешко, када смо тужни или када нам засмета школска бука. Овде живе Том Сојер, Хајди, Јованче, Ромео, Доријан Греј. Овде причамо о књижевним јунацима, њиховим згодама и незгодама, песницима…

Библиотека наше школе је осмишљена као сређена збирка књига по ауторским и предметном каталогу по основношколским потребама. Распоред књига је интерног карактера. Приликом инвентарисања базичних и изнајмљених јединица користимо електронску библиотеку. Број књига прелази 15000 и заступлљени су наслови првенствено намењени ученицима, наставницима, али поседујемо и богату збирку научних списа и белетристике за одрасле.

Специфичност нашег фонда чини ретка колекционарска збирка уметничких стрипова, намењених деци и одраслима.

У оквиру библиотеке налази се и медијатека намењена за прикупљање дидактичког материјала који се користи у настави, осмишљена као простор за индивидуални рад ученика и наставника.

Посебно истичемо начин чувања и коришћења уџбеника који су доступни сваком ученику и наставнику током наставног процеса. Без обавеза, али са хуманом потребом ученици самовољно доносе у медиатеку уџбенике које ће њихови млађи другови користити. Те уџбенике чувамо у медиатеци школе. Поред уобичајеног начина обнављања књижевног фонда, драгоцени извор књига су и поклони наших ученика, родитеља, колега.